Air Berlin vervoert minder passagiers

Air Berlin logoBERLIJN (AFN) – Air Berlin heeft vorig jaar beduidend minder passagiers vervoerd dan in 2011. De op een na grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland vervoerde naar schatting 33,4 miljoen mensen, 5,4 procent minder dan in het jaar daarvoor.

Air Berlin vervoert minder passagiers Dat maakte grootaandeelhouder Etihad Airways woensdag bekend. Air Berlin lijdt al jaren verlies en heeft fors moeten snijden in het aantal routes en het aantal vliegtuigen. Voor 2012 heeft het bedrijf echter een winst aangekondigd.

Luchtvaartmaatschappij Etihad, afkomstig uit het Arabische Emiraat Abu Dhabi, heeft een belang van 29,2 procent in Air Berlin. Etihad zag het afgelopen jaar het aantal passagiers met 22 procent stijgen tot bijna 10,3 miljoen.

Geef een reactie


Gerelateerde berichten

  • Bangkok Air upgrades toestellen27 november 2012 Bangkok Air upgrades toestellen Bangkok Airways heeft in twee van zijn zes A319’s de eerste rijen van de economy class vervangen door twaalf premier class stoelen. De passagiers die deze nieuwe klasse boeken, kunnen van […]
  • PC Air kan binnenkort weer het luchtruim kiezen27 november 2012 PC Air kan binnenkort weer het luchtruim kiezen Als de berichten niet bedriegen, kan PC Air binnenkort weer het luchtruim kiezen. Gesprekken over een deelname van 80 procent in de met financiële problemen kampende budgetmaatschappij […]
  • Met de trein: Bangkok – Pattaya (vice versa)28 november 2012 Met de trein: Bangkok – Pattaya (vice versa) Weinig mensen weten het, maar als je eens op 'avontuurlijke' wijze van Bangkok naar Pattaya (of andersom) wilt reizen : neem dan een keer de trein. Hoewel het minder comfortabel is […]
  • Skytrain extension opening delayed27 november 2012 Skytrain extension opening delayed The new Pho Nimit and Talad Plu BTS skytrain stations will open for public use in mid-January 2013 instead of Dec 5 as earlier planned, deputy Bangkok governor Teerachon Manopaiboon on […]
  • Dusit Zoo – Bangkok9 december 2012 Dusit Zoo – Bangkok Voor mensen die net zijn aangekomen in Thailand en na de lange reis toch nog even wat willen ondernemen is een bezoekje aan Bangkok's dierentuin een leuk uitje. Reis je met kinderen dan […]