Op de fiets: Ayuttaya – Cultureel en historisch hoogtepunt

Ayuttaya op de fiets

Ayuttaya op de fiets

Ayuttaya is de oude hoofdstad van Siam. Ze ligt 76 km ten noorden van de huidige hoofdstad van Thailand.

De historische stad Ayuttaya heeft een bijzondere en rijke geschiedenis. In 1767 werd de stad verlaten na verwoesting door de Birmezen. In deze historische stad aan de Chao Phraya rivier vind je de spectaculaire en indrukwekkende overblijfselen van een eeuwenoude metropool.

Ayuttaya verkennen per fiets
Fietsen langs de ruïnes is een leuke manier om de dag door te brengen. Het Historical Park is gemakkelijk bereikbaar, de paden zijn verhard en de afstanden tussen de tempels zijn relatief klein.

Het park opent om 7.30 uur. Als je s’morgens vroeg begint met je ontdekkingstocht vermijd je de tourgroepen uit Bangkok én de middaghitte. Neem een grote fles water mee.

 Vermijd de ergste warmte en drukte: begin vroeg!

Tips en waarschuwingen

Fietsen huren
Er zijn diverse fietsverhuur zaken in Ayuttaya met een concentratie van zaken op Soi 2 Naresuan Rd, dat is het tevens het startpunt van de fietsroutes die je op onze website kunt downloaden. De huur van een fiets varieert tussen 40-60 baht per dag en is dus een goedkope manier om de stad te zien.
Niet alle fietsen worden altijd even goed onderhouden, dus controleer met de eigenaar of alles goed werkt. Zorg dat de banden op spanning zijn en je zadel op de juiste hoogte staat en check de remmen en het stuur op correcte werking. Een goede fietsverhuur zal je een gratis fietsslot ter beschikking stellen, vraag er anders om.

Ayuttaya en de omgeving is grotendeels vlak en dat maakt het fietsen gemakkelijk. Als je de talloze ruines wilt bezoeken die zich buiten het Historical Park bevinden zul je gauw merken dat veel straten en zijstraten slecht zijn aangegeven, daarom biedt WanWisa Travel je gedetailleerde plattegronden en routebeschrijvingen om de kans op verdwalen te verkleinen.

Verkeer in Thailand
Omdat het verkeer in en rond Ayuttaya vaak druk en chaotisch is dien je erg voorzichtig te zijn. Motorvoertuigen hebben vaak lak aan fietsers en voetgangers! Vooral motorfietsen zijn vaak betrokken bij ongevallen en aanrijdingen. Honden en kuilen kunnen ook gevaarlijk zijn, vooral in afgelegen gebieden.
Het weer kan erg warm zijn, dus zorg ervoor dat je voldoende drinkt en smeer je goed in met zonnebrandcrème.
Rijdt niet in het donker, dat is zeer gevaarlijk vanwege het ontbreken van fiets- en straatverlichting. Zorg dat je altijd goed ZICHTBAAR bent.

Diefstal van fietsen komt weinig voor en ook zijn gestolen rugzakken en camera’s zeldzame incidenten maar laat desondanks tijdens je bezoek aan ruines of tempels je spullen niet onbeheerd achter en zet je fiets op slot.

Per fiets Ayuttaya bekijken is leuk, sportief en goedkoop

 

Wat Yai Chai Mongkhol

Wat Yai Chai Mongkhol

Historische hoogtepunten
Enkele van de hoogtepunten die gemakkelijk bereikbaar zijn:

  • Wat Phra Si Sanphet
  • Wat Ratburana
  • Wat Phra Mahathat

Als je de ruines wilt betreden (fietsen zijn niet toegestaan) met je rekenen op een toegangsprijs van 20 – 30 THB per persoon.

 

 

Download plattegrond / fietskaarten

 

 

 

 

 

Onze website is volop in ontwikkeling. De komende tijd zullen er regelmatig nieuwe artikelen verschijnen die verder ingaan op de aangesneden onderwerpen.

Kom geregeld een kijkje nemen op de site en als je vragen of opmerkingen hebt over dit artikel dan nodigen we je van harte uit om een reactie te sturen. – Hans A. de Boer – WanWisa Travel

Geef een reactie


Gerelateerde berichten

  • Air Berlin vervoert minder passagiers2 januari 2013 Air Berlin vervoert minder passagiers BERLIJN (AFN) - Air Berlin heeft vorig jaar beduidend minder passagiers vervoerd dan in 2011. De op een na grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland vervoerde naar schatting 33,4 […]
  • King pays trip to Chitralada27 november 2012 King pays trip to Chitralada His Majesty the King returned to Chitralada Palace Monday afternoon to visit the dairy farm and royal elephant museum. His Majesty the King feeds cows at the Suan Chitralada Dairy […]
  • Dusit Zoo – Bangkok9 december 2012 Dusit Zoo – Bangkok Voor mensen die net zijn aangekomen in Thailand en na de lange reis toch nog even wat willen ondernemen is een bezoekje aan Bangkok's dierentuin een leuk uitje. Reis je met kinderen dan […]
  • Miss Universe Thailand27 november 2012 Miss Universe Thailand Miss Universe Thailand De Thais-Australische Natphimol Natayalak,oftewel Rita, die gekozen is tot Miss Universe Thailand, doet in december in Las Vegas een gooi naar de titel Miss […]
  • Isaan – Het onbekende Noordoosten van Thailand25 december 2012 Isaan – Het onbekende Noordoosten van Thailand Isaan: Onbekend maar zeker niet onbemind Het noordoosten van Thailand heet Isaan (ook wel Isan, E-san of I-san genoemd) en omvat 20 provincies met ruim 20 miljoen inwoners. Dat is […]