King pays trip to Chitralada

Koning Bhumiphol

Photo courtesy of the Royal Household Bureau

His Majesty the King returned to Chitralada Palace Monday afternoon to visit the dairy farm and royal elephant museum.

His Majesty the King feeds cows at the Suan Chitralada Dairy Farm during his tour of the Royal Chitralada Projects yesterday afternoon. The King returned to Siriraj Hospital at 5.19pm.

Members of the public were delighted to catch a glimpse of His Majesty in the royal motorcade as he made the unannounced trip from Siriraj Hospital to the palace.

His Majesty spent the late afternoon touring the royal dairy farm and other places within the palace compound.

The dairy farm is one of his royal projects set up in 1962 to select and improve dairy cattle breeds for Thailand and to promote dairy farming in the country.

After inspecting activities at the farm, His Majesty visited the Chitralada UHT milk processing plant which uses milk from 16 cows out of a herd of 43 Holstein-Friesian – a Dutch breed – which are being reared at the farm.

He then visited the Chang Ton Museum, located in the palace compound.

The King viewed statues and spent time studying the history of the royal elephants kept by each king during the Chakri dynasty.

Elephants with ideal physical appearances were known as chang ton, and the healthiest of them were used by the kings of the time as a means of transport.

 

Geef een reactie


Gerelateerde berichten

  • Met de trein: Bangkok – Pattaya (vice versa)28 november 2012 Met de trein: Bangkok – Pattaya (vice versa) Weinig mensen weten het, maar als je eens op 'avontuurlijke' wijze van Bangkok naar Pattaya (of andersom) wilt reizen : neem dan een keer de trein. Hoewel het minder comfortabel is […]
  • Skytrain extension opening delayed27 november 2012 Skytrain extension opening delayed The new Pho Nimit and Talad Plu BTS skytrain stations will open for public use in mid-January 2013 instead of Dec 5 as earlier planned, deputy Bangkok governor Teerachon Manopaiboon on […]
  • Dusit Zoo – Bangkok9 december 2012 Dusit Zoo – Bangkok Voor mensen die net zijn aangekomen in Thailand en na de lange reis toch nog even wat willen ondernemen is een bezoekje aan Bangkok's dierentuin een leuk uitje. Reis je met kinderen dan […]
  • Isaan – Het onbekende Noordoosten van Thailand25 december 2012 Isaan – Het onbekende Noordoosten van Thailand Isaan: Onbekend maar zeker niet onbemind Het noordoosten van Thailand heet Isaan (ook wel Isan, E-san of I-san genoemd) en omvat 20 provincies met ruim 20 miljoen inwoners. Dat is […]
  • Air Berlin vervoert minder passagiers2 januari 2013 Air Berlin vervoert minder passagiers BERLIJN (AFN) - Air Berlin heeft vorig jaar beduidend minder passagiers vervoerd dan in 2011. De op een na grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland vervoerde naar schatting 33,4 […]